Kanka okul çıkışı somun ekmek alıp yine arasına çiğ köfte koydururuz. Başka türlü doymuyoruz çünkü. Biraz para oldu mu pidenin arasına lahmacun. Lahmacun da patates ağırlıklı. Hadron çarpıştırıcısına göndersen analize, kıymadan başka her şey çıkabilir. Luis Figo'nun 1992'de giydiği ceket. Sarı telefon kulübesinde özür dileyen erkek var klibi çıkmış. Afetmedim kendimi diye paralıyor adam kendini. Lan bu kadar insan kendini deli eder mi? O zamanlar kimsenin aktif olarak kullanmadığı telesekretere döküyor içini. Biz bunu amerikan filmlerinde görüyorduk. Ben de her gün Esra'nın yolunu gözlüyorum sarı telefon kulübesinde. Mahallenin ortasında çünkü. Kışın ısınmak için girerdik. Fırıldak bir arkadaş vardı. Devamlı ahizeye tükürür, milletten küfür yerdi. Sonra birisi sarı bir rehber bırakmış kulubeye. Hemen Esra'nın babasını aradı gözlerim. Buldum da. Yalnız arayacak cesaret nerde? Bir gün cesaret edip aradım. Tesadüf kendisi çıktı. Oyy sesine kurban olurum. Biraz durup kapattım hemen. Çok samimi bir arkadaşım var Esra'lara komşu. Kız kardeşiyle de Esra kanka. Buna dedim kardeşine söyle, Esra'yla benim aramı yapsın. Direkt konuşmaya cesaret edemediğim için, çıkma teklifini aracıyla gönderiyorum. Araları iyi olduğu için, salak gibi evet cevabının geleceğini düşünüyorum. Aradan iki gün geçti. Arkadaşa dedim nolu bizim iş? Yattı dedi senin iş. Hadi ya? Ulan nasıl da heyecanla bekliyordum. Sonra öğrendim ki kankamın kız kardeşi Esra'ya kankamı teklif etmiş. Ulan böyle entrika Bihtre'nin aklına gelmez. Neyse ki onu da kabul etmemiş. Ya etseydi? Ornitorenkler Avustralya'dan çıkıp, Pasifik Okyanusunu aşıp Alaska'ya göç ederlerdi.