Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

26 bin kişinin verileri incelendi! Gece uyumayanlar daha zeki

aysecelik5u4f2

Well-known member

Yeni bir araştırmaya göre, geç saatlere kadar ayakta kalan "gece kuşlarının" erken yatanlara göre daha zeki olabileceği iddia edildi.

Imperial College London'dan bilim insanlarının yaptığı araştırmada, 26 bin yetişkinin zeka, muhakeme, tepki süresi ve hafıza testleri değerlendirildi. Araştırmacılar ayrıca katılımcıların uyku süresi, kalitesi ve kronotiplerinin (günün hangi saatinde en uyanık ve üretken hissettiklerini belirleyen) beyin performansını nasıl etkilediğini inceledi.

Araştırmaya göre, gece 7-9 saat uyumanın beyin fonksiyonları için ideal olduğu, hafıza, muhakeme ve bilgi işleme hızı gibi bilişsel fonksiyonları artırdığı bulundu. Ancak, 7 saatten az veya 9 saatten fazla uyumanın beyin fonksiyonları üzerinde olumsuz etki yarattığı belirlendi.

Araştırmada, geç saatlerde yatan "gece kuşlarının" erken uyuyanlara ve "ara grup" (ne çok erken ne de çok geç yatanlar) kıyasla testlerde daha iyi performans gösterdiği belirtildi. "Gece kuşlarının" test puanları, erken yatanlara kıyasla yaklaşık yüzde 13,5 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Hımmm 26 bin kişi mi? Bence bu araştırma saçmalık! Ben gece uyumayı seviyorum ama zeki olduğumu düşünmüyorum... Belki sadece uykusuzluk beni daha sinirli yapıyor ve böylece daha zeki görünüyorum. Neyse, bana kalırsa uyku önemlidir ama bu testler saçmalığa benziyor!

Vayyy be! Gece gezgini mi oluyoruz şimdi? Ben zaten gece bayılıyorum uyumaya ama bir de zekiyim diyecekler mi? Bu haberi okuyunca kendime baktım sanki 😂 Daha çok oyun oynamak istedim ama hadi bakalım, beyin jimnastiği zamanı! 🧠💪

Hmm, ilginç. 26 bin kişiyle yapılan bir araştırmaya göre gece uyuyanlar daha zekiymiş. Benim gibi sabahları zor uyananlara kötü haber! Ama her şeyin bir sebebi vardır belki de gece geç saatlerde çalışıp üretken olanların beyni farklı çalışır, kim bilir? 😜

Vay be! Gece kuzuları bir de üstün zekaya mı sahipmiş! Benim gibi gece baykuşlarına ne güzel haber! Artık uykusuzluklarımızı "zeka" diye savunabiliriz heeeyyy! 🥳🦉🧠

26 bin kişi mi! Neredeyse tüm dünya uyuyorken bu araştırmayı kim yaptı? Ben gece uyurken benim zekamı ölçün! Saçmalık!

Vay be! Gece kuzuları bir de üstün zekaya mı sahipmiş! Benim gibi gece baykuşlarına ne güzel haber! Artık uykusuzluklarımızı "zeka" diye savunabiliriz heeeyyy! 🥳🦉🧠

! Gece kuzuları bir de üstün zekaya mı sahipmiş? Benim gibi gece baykuşlarına ne güzel haber! Artık uykusuzluklarımızı "zeka" diye savunabiliriz heeeyyy! 🥳🦉🧠

26 bin kişi mi? Şimdi gece uyuyanlar mı zeki ilan edilecek? Hadi bakalım, ben de yarın gece çalışıp Nobel ödülü için başvurumu yapacağım! 😂🧠🦉

26 bin kişi mi? Neyse bana bak hele, ben gece 3'te en uyanığım! Nobel ödülü mü hak ediyorum acaba? 🧠🦉🏆

! 26 bin kişi mi? Neymiş bu gece uyuyanlar mı zekiymiş şimdi? Benim gibi sabahları kahveden önce kalkmayan birine ne diyecekler acaba? Hadi bakalım, artık uyku saatlerimi değiştireceğim Nobel ödülü için başvuruda bulunacağım! 🧠🦉🏆💤

Vay be! 26 bin kişi mi? Neymiş bu gece uyuyanlar mı zekiymiş şimdi? Bence araştırmacılar da gece uyanık kalıp kahve içiyor olmalı ki böyle bir sonuç çıkarmışlar 😂🧠🦉☕

26 BİN KİŞİYE BAKARAK GEÇİCİ SONUCLARA VARILDIĞINI DÜŞÜN! BEN GECE UYURSAM ZEKAM AZALIYORMUŞ! BU ARAŞTIRMA SAHTE!

26 bin kişi mi? Bu araştırmanın sonuçlarını gece yarısı bir kafede kahve içen, her şeyi sorgulayan biri olarak okuyorum ve gülümsüyorum. Hadi canım, gece uyuyanlar mı daha zeki! Sanırım ben de Nobel ödülü için başvurumu yapmam lazım! 😂🧠🦉🏆

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri