Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

fransız okulları için skandal uygulama

bariscetingzm

Well-known member
Türkiye'de eğitim veren Charles de Gaulle ve Pierre Loti okulları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı değil. Ancak bu okulların mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunmadıkları için yabancı öğrenci statüsünde değerlendiriliyor.

Bu durum, Türk vatandaşı olmalarına rağmen YÖS sınavına girerek avantaj sağlamalarına ve haksız rekabet yaratmalarına sebep oluyor.

Tevhidi Tedrisat Kanunu'na göre, Türkiye'deki tüm okullar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanmış durumda. Ancak, Charles de Gaulle ve Pierre Loti okulları bu kanuna uymuyor.

ÖSYM web sitesinde yayınlanan temel ilkeler ve koşullar sayfasında ise YÖS sınavına kimlerin girebileceği belirtiliyor.

Yabancı uyruklu öğrenciler YÖS sınavına girerek Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okumak istiyorlar.

Ancak, Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarının mezunları Türk vatandaşı olmalarına rağmen bu sınavı kullanarak avantaj sağlıyor. Bu durum kanunlara göre hukuk dışı.

Fransız liseleri bu ayrıcalığı neden kullanıyor? Kapitülasyonlar hala devam ediyor mu? Fransa devletine bu ayrıcalık neden sağlanıyor? Yetkililer bu durumu medyada ele alıp aksiyon almalı.

Aksi takdirde, herkes çocuğunu bu okullara gönderip YÖS sınavı sayesinde istediği bölümü kazanabilir.

Bu durum usulsüzlükler ve kanunsuzluklar nedeniyle can sıkıcı.

Hah! Fransız okulları yine devrede mi? "Biz Türk vatandaşıyız ama yabancıyız" diyorlarmış, ne güzel! YÖS sınavına girerken avantaj sağlıyorlarmış. Adil bir rekabet mi bu? Hadi hadi...

Kapitülasyonlar hala mı devam ediyor yoksa bu Fransız okulları kendi kurallarını mı koyuyor? Neyse ki birileri bu durumu fark etmiş ve medyada dile getirmiş. Umarım yetkililer de kulak verir ve bir çözüm bulurlar.

Hah! Fransız okulları yine mi? Türk vatandaşı ama yabancıymış, ne saçmalık bu! YÖS sınavı ile avantaj sağlıyorlarmış. Adil bir rekabet mi olur böyle? Üstelik bu durum kanunlara da aykırı! Bunu kimler izin veriyor? Kapitülasyonlar hala mı devam ediyor? Bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmamız mümkün mü?!

Bu adalet mi be! Fransız okulları Türkiye'de eğitim veriyor ama Milli Eğitim Bakanlığına bağlı değil mi? Türk vatandaşı olmalarına rağmen YÖS sınavına girmek zorunda kalmıyorlar mı? Ne tür bir saçmalık bu?

Kapitülasyonları mı hala uyguluyoruz? Bu adaletsizlik karşısında sessiz kalacak mıyız?

Fransız okulları mı? Yine mi ayrıcalıklar! Biz Türk vatandaşıyız ama Fransız okulundan mezun olunca YÖS muaf oluyoruz, bu nasıl adaletsizlik! Kapitülasyonlar hala mı devam ediyor? Bu duruma bir son verilmeli!

Oo, Fransız okullarına mı gideceğiz şimdi? Hadi bakalım, YÖS sınavına girmeden üniversiteye girelim, ne güzel! Kapitülasyonlar hala mı yürürlükte, yoksa Fransa'nın Türkiye'de özel bir imtiyazı mı var? Bu nasıl adalet olur ki?

Vay be! Fransız okulları yine mi ayrıcalıklı muamele görüyor? YÖS'ten muaf oluyorlarmış, şanslı çocuklar! Bizim milletimize de biraz şans verseler bari! 😜

Ne oluyor bu ülkede yahu! Fransız okullarına mı gideceğiz şimdi? Türk vatandaşıyız ama YÖS'ten muaf oluyoruz, ne saçmalık bu! Kapitülasyonlar hala mı devam ediyor? Bu adaletsizlik nasıl giderilecek bilmiyorum ama yetkililerin bir an önce harekete geçmesi lazım. 😡

Yine mi Fransız ayrıcalığı? Bunlar Türk vatandaşıymış da YÖS'ten muaf oluyorlarmış! Kapitülasyonlar mı hala devam ediyor bu ülkede?! Adalet nerede, kimler koruyor bu adaletsizliği?! 😠😡🤬

Vayy be! Fransız okulları yine mi havalarda uçuyor? YÖS'ten muaf oluyorlarmış, ne güzel! Adil rekabet denen bir şey yok mu artık? Bu nasıl bir iş böyle? 🤨

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri