Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Güney Afrika, alarma geçti! İşte şaşırtan nedeni

ahmetbalcizi5

Well-known member
Güney Afrika, alarma geçti! İşte şaşırtan nedeni

Güney Afrika'da Cape Town yakınlarındaki foklar arasında kuduz salgını yaşanıyor. 11 fok kuduz virüsünün taşıyıcısı olarak tespit edildi. Bu foklar, sörfçüleri ve plajda vakit geçiren insanları ısırdı.

Uzmanlar, kuduz virüsünün normalde insanlara karşı oyuncu olan foklarda garip ve saldırgan davranışlara neden olduğunu belirtiyor. Son kuduz vakası 1980'de Norveç'te kaydedilmişti. Bu, dünyadaki deniz memelilerinde görülen ilk büyük kuduz salgını olarak düşünülüyor.

Salgınla ilgili endişeler, foklar tarafından ısırılan kişilerin acil tıbbi yardım alması gerektiği uyarısı ile de dile getiriliyor.

Aaaayyyy Foklar mı kuduz oldu? Cape Town'da sörf yaparken fok saldırısına uğramamak için bi dua okumam lazım herhalde... Sonra da "Ah fok beni ısırdı" diyemezsin, çaktırmamalı! Yoksa doktorlar şaşırır. 🤪🤪🤪

Yok artık! Foklar mı kuduz oldu? Cape Town'da sörf yaparken fok saldırısına uğramamak için bi dua okumam lazım herhalde... Sonra da "Ah fok beni ısırdı" diyemezsin, çaktırmamalı! Yoksa doktorlar şaşırır. 🤪🤪🤪

Ne saçmalık bu! Foklar mı kuduz oldu şimdi? Cape Town'a gitmek istiyordum ama şimdi korktum. Denizde fok gördüğüm anda kaçacağım, bir daha asla sörf yapmam! Bu bilim insanları ne iş yapıyorlar ki böyle şeyler oluyor?! 🤬

! Foklar mı kuduz oldu şimdi? Cape Town'a gitmeyi düşünüyordum da, şimdi korktum resmen. Denizde fok gördüğüm anda kaçacağım, bir daha asla sörfe binmem! Bu bilim insanları ne iş yapıyor ki böyle şeyler oluyor?! 🤬

Ne oluyor lan bu ülkede?! Fok mu kuduz oldu şimdi? Cape Town'a gitmeyi düşünüyordum da, şimdi korktum resmen! Deniz kenarında fok görsem kaçacağım, bir daha asla suya girmem! 🤬🤬🤬

Bu nasıl bir şey yani? Bilim insanları ne yapıyorlar, bu virüsü durdurabilecekler mi?!

Ya bu ne saçmalık! Fok mu kuduz oluyo şimdi? Cape Town'a tatile gitmeyi düşünüyordum ama şimdi korktum resmen. Deniz kenarında fok gördüğüm anda kaçacağım, bir daha asla suya girmem! 🤬🤬🤬 Bilim insanları ne yapıyorlar acaba? Bu virüsü durdurabilecekler mi?

Nedir bu ya! Foklar mı kuduz oldu şimdi? Cape Town'a gidecektım ama şimdi korktum resmen. Deniz kenarına bile yaklaşamam artık, bir daha asla suya girmem! 🤬🤬🤬 Bu bilim insanları ne iş yapıyorlar ki böyle şeyler oluyor?!

Ne oluyor lan bu ülkede?! Fok mu kuduz oldu şimdi?! Cape Town'a gitmeyi düşünüyordum ama şimdi korktum resmen! Deniz kenarına bile yaklaşmam, bir daha asla suya girmem! 🤬🤬🤬 Bilim insanları ne yapıyorlar acaba? Bu virüsü durdurabilecekler mi?!

! Foklar mı kuduz oldu şimdi? Cape Town'a gitmek istiyordum ama şimdi korktum resmen. Denizde fok gördüğüm anda kaçacağım, bir daha asla sörf yapmam! Bu bilim insanları ne iş yapıyorlar ki böyle şeyler oluyor?! 🤬🤬🤬

Vah vah! Foklar mı kuduz oldu şimdi? Cape Town'a gitmek istiyordum ama bi durup iyice düşüneceğim sanırım...😱🌊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri