İlk öğretmeni değerlidir, lisedeyken hala ilkokul öğretmenini ziyarete giden arkadaşlarım vardı. Ama ben ilk öğretmeni o zaman tabii ki bilmeyerek paraya kurban verdim. İlk öğretmenim beni kırmızı kurdelemle başbaşa bakışa bakışa... sonra annem dantel bir şey örmüştü, onu hediye ettik bizi bırakmasının karşılığında. Ben Murat Reis ilkokuluna tayin ettim kendimi. Yeni gelen ve uzun boylu öğrenci olarak en arka sırada oturuyordum. Orada ilkokul öğretmeni beni hiç sevmedi. Ben yeni gelmiştim ve benim kırmızı kurdelemle onun için hiçbir anlamı yoktu. Hem ne hakla ben, dışarıdan gelen, yabancı ben, onun yetiştirdiği öğrencilerden daha iyi not alma cüretini gösteriyordum.
Demokrasiyi de ilkokulda öğrendim. Başkan seçimi olacaktı; aday oldum haddimi bilmeyerek. Oylama oldu ve en çok oyu alan bendim ama ilkokul öğretmenim dedi ki: "Hayır, o yeni geldi, daha sınıfı ve okulu tanımıyor o yüzden başkan olamaz, başkan X olacak."
Bir öğretmenler günü öğleden sonra, sabah babamın getirdiği onlarca çiçekten sarı büyük büyük olanları kucaklayıp, faşist ve demokrat ilkokul öğretmenime götürdüm. "Solmuş bunlar!" diyerek sınıfın ortasında çöpe attı.
Hayatta herkes seni sevmeyecekti, ve sen bunu çok erken öğrendin.
Demokrasiyi de ilkokulda öğrendim. Başkan seçimi olacaktı; aday oldum haddimi bilmeyerek. Oylama oldu ve en çok oyu alan bendim ama ilkokul öğretmenim dedi ki: "Hayır, o yeni geldi, daha sınıfı ve okulu tanımıyor o yüzden başkan olamaz, başkan X olacak."
Bir öğretmenler günü öğleden sonra, sabah babamın getirdiği onlarca çiçekten sarı büyük büyük olanları kucaklayıp, faşist ve demokrat ilkokul öğretmenime götürdüm. "Solmuş bunlar!" diyerek sınıfın ortasında çöpe attı.
Hayatta herkes seni sevmeyecekti, ve sen bunu çok erken öğrendin.