Her yıl yurtdışına çıkan biri olarak bu sene 3 telefon operatörünün pençesinden nasıl kurtulduğumu açıklıyorum. 1- Bimcell: Belki komik gelecek ama geçen sene devasa bir fatura ödedikten sonra bu sene Bimcell'e geçtim. Bimcell'de telefonunuzu yurt dışına açtığınız anda hiçbir ücret ödemiyorsunuz ve tüm arama, sms gibi servisler ücretsiz çalışıyor. *Şimdi diyenler olacaktır. E-sim kullanırız diye. E-sim konusuna geleceğim zaten interneti e-sim üzerinden kullanacaksınız, fakat e-sim kesinlikle tek başına yeterli değil. Bankalardan sms almanız gerektiği durumlar oluyor. 2 senedir en para benim kartımı şüpheli işlemden dolayı bloke ediyor. Bu durum tip durumlarda sms ve aramaya ihtiyaç oluyor. Bimcell'in şu tarih itibariyle yurtdışı günlük paketi sadece 21tl içinde 50dk ve 50sms var. Görseli ekliyorum. Görsel benim tavsiyem bu paketi hiç almayın fakat ihtiyaç olması halinde hemen 21tl verip arama yapabilme hakkına sahip olun. 2- E-sim: Son 3 senede 4 farklı e-sim firması denedim. Tüm dünyada en sorunsuz olanı kesinlikle Mobimatter. Diğer firmalarda ülkeler arası geçişlerde ve hızda ciddi problemler yaşadım. Mobimatter ile yaklaşık 6 ülke gezdim. En ufak sorun olmadığı gibi kalan internetimi Türkiye'de kullanmaya devam ediyorum.Mobimatter uygulamasından size vereceğim kodu büyük harfle yazarak kullanırsanız 5$ indirim kazanıyorsunuz. Kod: BSSEN47827*büyük harfle yazılacak. Sonuç: Geçen sene tek ülke için 3000tl fatura ödeyen ben, bu sene 6 ülke gezdim. İki kere Bimcell'in 21tl paketini almak durumunda kaldım. Mobimatter Avrupa paketine 7$ ödedim ve toplamda 300tl yi bile bulmadan rahatça cep telefonu kullandım. Enflasyon farkını hesaplamıyorum bile. Gelen tüm aramaları cevapladım. Smsler geldi. Bu kombinasyonu yapanlar kesinlikle pişman olmaz bana dua ederler. Merak ettikleriniz DM yazarsanız seve seve cevaplarım. Aylarca bu konularda bilgi bulamayan biri olarak bu postu açmak boynumun borcuydu.